H Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου/ Cyprus National Addictions Authority και η Εθνική Επιτροπή για την Αντιμετώπιση του Συνδρόμου Εμβρυϊκού Αλκοολισμού και του Φάσματος Διαταραχής Εμβρυϊκού Αλκοολισμού σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας εφαρμόζουν έργο με τίτλο «Εκπαιδευτικό Δίκτυο για την Επιβλαβή χρήση του Αλκοόλ: ΡΕΑ».

Το έργο στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με την επιβλαβή χρήση του Αλκοόλ. Πιο συγκεκριμένα στοχεύει: α) στην ενίσχυση γνώσης του γενικού πληθυσμού και των νέων γυναικών ή/και νέων γονέων ειδικότερα για τους κινδύνους του αλκοόλ κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και τη βρεφική ηλικία. β) στην ενίσχυση της γνώσης ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες κοινωνικών υπηρεσιών και εκπαιδευτικών σχετικά με το σύνδρομο εμβρυϊκού αλκοολισμού και φάσματος διαταραχής εμβρυϊκού αλκοολισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν δημιουργηθεί ενημερωτικά φυλλάδια και οδηγοί που έχουν μεταφραστεί σε Αγγλικά, Αραβικά, Βουλγάρικα, Ρουμάνικα. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις, ενώ έχει κυκλοφορήσει και σχετικό ενημερωτικό βίντεο.